top of page

Diensten

Ik ben geen traditionele adviseur of coach, maar een echte partner. Ik verbind me echt met jou en jouw organisatie, met een scherpe focus op jouw ambities en doelen. Maar als je echt voorbij het bekende stapt, dan ontdek je en gebeuren er dingen die je vooraf niet had kunnen bedenken. Dat is pas echte transformatie. Ik zie het dan ook als een ontdekkingsreis waarbij je op regelmatige momenten evalueert of je op het juiste pad zit en er voldoende transformatie plaats vindt.

Business coaching en advies is breed. Meestal start een samenwerking vanuit een van de volgende perspectieven: Individueel, team of organisatie. Van hieruit ontwikkelt zich altijd een organisch proces, een ontdekkingsreis van continue groei. De vorm en frequentie van samenwerken bepalen we in onderlinge afstemming, maar vanuit  mijn eraring kan ik jou hierin richting aangeven. Kijk hieronder eens naar verschillende voorbeelden waarmee ik jou mee van dienst kan zijn.

Individueel vraagstuk

   Enkele voorbeelden:

 • Het is eenzaam aan de top van een onderneming, je zoekt een ervaren sparringspartner. Hierbij kunnen we kijken naar specifieke problemen/situaties waartegen je aanloopt. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om te kijken hoe we jouw leiderschap kunnen ontwikkelen naar de Next Level.

 • Het kan ook zijn dat je als eigenaar met pensioen wil en een ervaren sparringpartner zoekt. Iemand die in staat is om het totaal plaatje van zakelijk en prive te overzien en ervaring heeft met familiebedrijven.

 • Als leider van een organisatie of afdeling loop je tegen een uitdaging aan waarbij je van gedachte zou willen wisselen met een ervaren professional. Dat kan zowel een inhoudelijk item zijn of een persoonlijke ontwikkelingsgerichte vraag. Vaak is het een combinatie.

 • Als manager van een team kun je ook problemen ervaren met een van jouw teamleden of de samenwerking met jouw team.

 • Je loopt tegen de grens van ziekteverzuim aan, of misschien ben je er al overeen gestapt. In plaats van 6 weken te wachten op een gesprek met een arbo-arts, bel mij op en binnen 48 uur voeren we een eerste gesprek en starten we gelijk intensief begeleidingstraject. Profesionele hulp, snel beter, minder kosten en gelukkige medewers. Win-win dus.

 • Er spelen conflicten die enorm veel energie kosten (en daarmee dus ook geld voor de organisatie) en waar je niet uitkomt. In plaats van te blijven doorlopen is het belangrijk om echt bovenwater te halen en uit te spreken wat er speelt. Luisteren naar wat er niet wordt gezegd blijkt bijna altijd enorme openingen te geven tot blijvende oplossingen.

Team vraagstuk

   Enkele voorbeelden:

 • Als leiderschapsteam loop je inhoudelijk vast. Dit kan bijvoorbeeld op een SWOT analyse zijn of de wijze waarop een doelstelling kan worden bereikt. Maar misschien ligt het echte probleem wel op de onderlinge samenwerking.

 • Een team kan ook worstelen met samenwerking, vertrouwen, gebrek aan samen, onderling respect en communicatie enz. Teambuilding kan een oplossing zijn. Kijk maar eens op mijn HOME pagina naar een voorbeeld video van een referentie over de resultaten die je kan verwachten.

 • Teamwerk is in het algemeen niet eenvoudig. In teams komen alle persoonlijke perspectieven, de teamdynamiek, het verleden, vastgeroeste patronen, organisatie uitdagingen enz samen. Maar hoe maak je zichtbaar wat niet wordt gezegd, haal je de essentie boven en doorbreek je blokkade zodat er weer ruimte voor groei en vernieuwing ontstaat? Werken met dit soort complexiteit is mijn expertise.

Organisatie vraagstuk

   Enkele voorbeelden:

 • Er is aan de top van de onderneming op interim basis een ervaren directeur/CEO nodig die niet alleen leiding kan geven maar ook de noodzakelijke vernieuwing of vereiste doorbraak kan vormgeven.

 • De onderneming zoekt versterking voor zijn Raad van Bestuur of Raad van Advies door middel van een ervaren professional.

 • De huidige organisatie dynamiek werkt niet, er is behoefte aan vernieuwing.

 • de onderneming zit in zwaar weer en moet weer winstgevend worden gemaakt

 • De groei van de organisatie stagneert.

 • De onderneming moet een stap maken van een startup naar een professionele onderneming.

 • Verschillende onderdelen van een onderneming moeten worden geintegreerd.

 • De onderneming moet klaar worden gemaakt voor de verkoop. Of, als investeerder wil je een professionele opinie hebben van een onderneming die je wil kopen of net hebt gekocht. Mischien zoek je wel een interim leider.

 • Er is behoefte aan een heldere of nieuwe koers en ambities.

"Money flows where energy goes"

bottom of page