top of page

Wie ben ik? Mijn levenspad verklaart veel

Wie ben ik?

 

  • Resultaatgericht: Mijn leidraad is continu de aangegeven ambitie en gestelde doelen.

  • Prikkelend: Ik neem scherp waar wat zowel in de boven- als de onderstroom gebeurt en communiceer dit helder en direct.

  • Transformerend: Er verandert pas echt iets als je blokkades opheft, energie in beweging brengt en laat stromen. Dat betekent voor mij voorbij al het bekende intuitief open staan voor 'wat er nu echt wil gebeuren'.

Hoe ervaren anderen mij?

 

Ik krijg terug dat ik een veilige en betrouwbare omgeving creëer. Dat ik een plezierige en betrokken sparringspartner ben. Dat ik de gave heb om alle aanwezige informatie met elkaar te verbinden en daaruit snel de essentie naar boven kan halen.  

Mijn levenspad:

Mijn kernkwaliteit is gezond maken, verbeteren en laten groeien. Dit komt terug als rode draad in mijn privé leven maar natuurlijk vooral ook in mijn werk. Als ik een uitdaging aanga wil ik altijd graag het verschil maken en de transformatie realiseren waarvoor de organisatie staat. Hierin heb ik als General Manager/CEO meer dan 18 jaar ervaring opgebouwd met een gedegen trackrecord.

Echter gedurende mijn professionele carrière heb ik ervaren dat de wijze waarop ik dit deed veel op wilskracht, kennis en ervaring was gebaseerd (dus voornamelijk via mijn hoofd). Daarmee heb ik fantastische resultaten bereikt, maar zag ik mensen en organisaties vaak terugvallen in oude patronen. Verschijnselen zoals vermoeidheid, verlies van motivatie en energie waren heel herkenbaar. 

Mijn belangrijkste gevoel was: Het moet toch anders kunnen! Hieruit is mijn intensieve zoektocht naar het verder ontwikkelen van mijn leiderschap ontstaan. Via voornamelijk Transformational Presence (Alan Seale) heb ik uiteindelijk ontdekt hoe ik echte doorbraken kon realiseren. Het is een innovatieve aanpak voor mens en organisatie. Dit maakt het voor mij nu mogelijk om voorbij bestaande patronen en blokkades snel en direct naar de kern te gaan van een probleem en te ontdekken wat er nu echt wil gebeuren voorbij het bekende. Er ontstaat veel meer ruimte, groei en nieuw potentieel wordt zichtbaar. De energie stroomt opnieuw, is krachtiger en ik ben veel beter in balans.  

De huidige wereld heeft mijns inziens meer van dit soort nieuw leiderschap nodig. De complexiteit, technologische ontwikkelingen, onzekerheden en snelheid van veranderingen is zo drastisch toegenomen dat wilskracht, kennis en ervaring vaak onvoldoende zijn. Door dit te gaan combineren met intuitie vergroot het bewustzijn van leiders om zo ondernemingen krachtiger te positioneren voor de toekomst en het volle potentieel boven te halen en te benutten. Voor leiders die ik begeleid gaat een nieuwe wereld open, een compleet nieuwe benadering van leiderschap. Het lijkt wel tovenarij is de feedback die ik vaker hoor. Maar in bijna dezelfde adem zeggen ze ook: eigenlijk wist ik het al lang, wist alleen niet hoe ik het moest benaderen.

Wil je mee weten hoe ik dit doe? Via LinkedIn #LeiderschapsWizard deel ik de ervaringen op mijn ontwikkel-pad en hoop daarmee ook een inspiratie voor anderen te mogen zijn. Volg mij maar!

Alexander Ummels - Business Coach en Adviseur

"Life is an energy game,
let's play"

bottom of page